9.4 C
București
luni, 18 octombrie 2021 - 2:15

Șeful DIICOT contrazice SRI: Nu avem nicio investigație privind folosirea cartelelor prepaid în atentate teroriste

spot_img

Procurorul-șef al DIICOT, Daniel Horodniceanu, a precizat, joi, că instituția pe care o conduce nu are în derulare vreo investigație referitoare la folosirea cartelelor prepaid din România pentru acțiuni teroriste, așa cum anunța SRI într-un comunicat.

Serviciul Român de Informații a anunțat, miercuri, că, în România, indivizi afiliați organizațiilor teroriste au folosit cartele prepaid pentru comunicare în exterior. „În România, indivizi afiliați organizațiilor teroriste au folosit cartele prepaid pentru comunicare în exterior. Investigația privește inclusiv posibilitatea utilizării unor astfel de cartele în atentatele din Europa. De altfel, informații recente indică lansarea de amenințări la adresa unor infrastructuri de transport dintr-o țară europeană de pe astfel de cartele”, a precizat SRI, ca reacție la informațiile apărute în spațiul public cu referire la cartelele nenominale din România.

În replică, șeful DIICOT, Daniel Horodniceanu a precizat că nu există nici un dosar în lucru față de vreo persoană care a folosit cartele prepaid pentru organizarea unor atacuri teroriste în Europa.

Nu am cunoștință despre declarația dată de SRI. DIICOT, în acest moment, nu are o investigație, dar dacă ar avea-o, tot n-ar putea să o comunice, pentru că probabil s-ar desfășura sub auspicii de informație clasificată

Daniel Horodniceanu
șeful DIICOT

Pe de altă parte, Daniel Horodniceanu a subliniat că gradul de alertă teroristă se menține la „albastru precaut”. „Nu este mai greu ca în perioada anterioară, nu suntem la un grad sporit de alertă teroristă, suntem, așa cum spuneam și săptămâna trecută, la albastru precaut. Din fericire, avem forțe de reacție și ne-am creat instrumente suplimentare, inclusiv prin crearea de instituții în interiorul DIICOT și suplimentarea personalului, care să se ocupe de astfel de infracțiuni, atât de terorism, cât și cele împotriva siguranței naționale”, a declarat șeful DIICOT.

Valeriu Motoc