4.4 C
București
miercuri, 1 februarie 2023 - 15:40
No menu items!

Șeful DIICOT a avut nevoie de 24 de ore ca să poată oferi primele date în cazul tentativei de omor asupra unui ministru. Felix Bănilă: „Nu avem niciun suspect”

spot_img

Procurorul – șef al Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT), Felix Bănilă, a avut nevoie de 24 de ore pentru a oferi presei primele date în cazul tentativei de omor asupra ministrului Doina Pană, ministru al apelor și pădurilor în funcție la data comiterii faptelor. A făcut acest lucru, miercuri, după ce, marți, întrebat de jurnaliști despre acest caz, considerat o premieră în istoria recentă a României din punct de vedere al gravității sale, Bănilă a susținut că nu are informații. 

„Sunt două infracțiuni: constituirea unui grup infracțional organizat și tentativă de omor. Urmărirea penală se desfășoară la acest moment in rem. Nu avem niciun suspect. Însă, în cauză au fost audiate mai multe persoane. S-a dispus și un raport de expertiză medico-legală. La momentul acesta nu putem face publice mai multe amănunte, pentru că țin de apanajul procurorului de caz”, a spus Bănilă miercuri. 

 

Asaltat de jurnaliști, marți, la sediul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), Felix Bănilă declara: „Dacă aș fi știut că mă interpelați, m-aș fi pregătit în mod special pentru chestiunea aceasta, însă vă rog să-mi permiteți să mă informez mai întâi, ca să vă pot da un răspuns cât mai complet. Este apanajul procurorului de caz, trebuie să discut mai întâi cu dumnealui și atunci vă voi da un răspuns complet„, spunea Felix Bănilă. 

 

Ancheta în cazul otrăvirii cu mercur a fostului ministru Doina Pană a fost deschisă la începutul anului trecut, după ce aceasta a depus o plângere la poliție, însoțită de buletine de analize medicale de laborator care arătau că aceasta a fost intoxicată cu mercur o perioadă lungă de timp. 

„Problema e veche și nu aș fi intervenit dacă nu era acel articol de presă care duce în derizoriu o situație foarte gravă. Eram ministru al Pădurilor, în guvernul Tudose când s-a întâmplat. Am început să mă simt foarte rău, am mers la medic, am aflat că aveam probleme foarte mari cu inima, am urmat tratament, dar mă simțeam tot mai rău. Am făcut apoi o analiză toxicologică unde am descoperit că am fost intoxicată cu mercur în cantitate mare. Am făcut plângere la poliție abia când am demisionat. E o anchetă în derulare și sper din suflet să îi prindă”, declara Doina Pană, la Antena 3.

Raluca Dan