17.6 C
București
sâmbătă, 23 octombrie 2021 - 11:50

Şeful de la Protecţia Copilului a demisionat după declaraţiile revoltătoare

spot_img

A demisionat directorul adjunct al Direcției pentru Protecția Copilului Galați, care a indignat o ţară întreagă cu declaraţiile lipsite de emaptie faţă de minora care sângera în stradă. Ciprian Groza a spus despre fată că a avut „un act sexual consimțit” deşi copila nu are decât 14 ani. Întreaga situaţie a fost catalogată de acelaşi Ciprian Groza drept o întâmplare nefericită.

Ca urmare, președintele Consiliului Județean Galați, Costel Fotea, a anunţat că îl va demite pe directorul Groza dacă nu își dă demisia.

„Pentru declarația revoltătoare care aparține directorului adjunct i-am cerut demisia de urgență. Demisia a și venit, o am aici. Este o declarație inacceptabilă, ne voi accepta niciodată asemenea declarații, mai ales că este vorba despre o instituție care are grijă de copii. Luni am dispus o anchetă pentru a vedea ce s-a întâmplat la Direcția pentru Protecția Copilului și dacă se fac vinovate și alte persoane voi lua măsuri. După ce voi avea rezultatul anchetei, nu voi ezita să iau măsuri, indiferent de cine va fi găsit vinovat”, a declarat presei, președintele CJ Galați, Costel Fotea.

Minora a fost filmată plină de sânge pe stradă în Galaţi, culmea, lângă o maşină de poliţie în care se aflau doi agenţi, un bărbat şi o femeie. Aceştia au ignorat-o complet pe fată. Au intervenit abia la insistenţele trecătorilor, când au solicitat o Ambulanţă la 112. Cei doi agenţi sunt acum cercetaţi disciplinar pentru lipsa lor de reacţie faţă de un copil care avea nevoie de ajutor.
Iniţial, medicul de la Ambulanţă a declarat că fata a mărturisit în drum spre spital că a fost violată.
Câteva minute mai târziu, directorul adjunct al Direcției pentru Protecția Copilului Galați, a dezminţit informaţia spunând că a fost “o întâmplare nefericită” şi ” un act sexual consmţit”.
Minora se află în grija statului de doi ani, fiind internată la un centru de plasament din orașul Galați.