15.3 C
București
vineri, 20 mai 2022 - 1:29
No menu items!

Șeful Comisiei SRI explică dedesubturile dosarului DIICOT deschis la adresa Vioricăi Dăncilă

spot_img

Șeful Comisiei de control a SRI, Claudiu Manda, a explicat, joi, de dosarul deschis de DIICOT în cazul mutării ambasadei la Ierusalim este unul politic, dând și un argument tehnic.

Claudiu Manda este convins că dosarul deschis de DIICOT este unul cu implicații politice, iar solicitarea făcută de procurori către SRI este absurdă.

„Vorbim, din punct de vedere politic, de o acțiune care sigur că își dorește destabilizarea actului de gurvernare. Ne uităm la situația în care liderul opoziției a formulat această plângere penală în speranța că se poate ajunge la un dosar penal, eventual la celelalte etape, suspendare, care poate să fie doar pentru 45 de zile, sau forțarea prim-minstrului să își dea demisia. Aș vrea să le transmit adversarilor politici că democrația înseamnă altceva și că dacă vrei să dai jos Guvernul, o faci prin moțiune de cenzură, ceea ce s-a întâmplat ieri și s-a dovedit, prin vot, că nu au majoritate să poată să guverneze. Al doilea comentariu este unul tehnic. În condițiile în care serviciile de informații din România, intern și extern ar fi avut cel mai mic dubiu sau element de infracțiune, erau obligate ele să îndepărteze acea amenințare, pe de o parte, și al doilea să sesizeze organele de anchetă” a declarat Claudiu Manda la Antena 3. 

Valeriu Motoc