14 C
București
duminică, 24 octombrie 2021 - 19:58

Șeful CNADNR, Narcis Neaga, a fost demis

spot_img

Noul ministru al Transporturilor, Dan Costescu, l-a demis pe şeful Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR), Narcis Neaga.

Corpul de control al ministrului Transporturilor a identificat o serie de nereguli la CNADNR, privind inclusiv proiectul autostrăzii Orăştie-Sibiu, unde o porţiune de 200 metri trebuie demolată şi reconstruită, şi a sesizat DNA.

Procurorii au început mai multe anchete și au chemat la audieri mai mulți angajați din CNADNR, inclusiv pe fostul director, Narcis Neaga. Acesta va rămâne în CNADNR, ca director la Concesiuni. El a ocupat funcția de șef al CNADNR din 2013.

Ministrul Transporturilor l-a nominalizat ca director interimar CNADNR pe Cătălin Homor, actualul şef al Metrorex, “un inginer constructor ordonat și riguros”.

homor cnadnr

 

 

 

 

a

Ministrul Transporturilor, Dan Marian Costescu a mai spus că de acum încolo va fi demarată procedura de selecție a noului management, și a Consiliului de Administrație.

Va urma o perioadă de transparentizare a activității companiei, fiecare persoană interesată va putea să vadă cât mai multe informații cu privire la proiectele CNADNR – de la banii cheltuiți pentru construcții, la firmele care vor câștiga contracte și la toate aspectele de interes pentru societatea civilă. Va urma o reformă a CNADNR, în special pe activitățile care vizează capacitatea de implementare și de a investi eficient, iar acest lucru va trebui să se regăsească în eficiența companiei.

Dan Marian Costescu, ministrul Transporturilor