11 C
București
marți, 5 martie 2024 - 14:10
No menu items!

Șeful Biroului OMS în România  a vizitat  Spitalul Clinic de Obstetrică și Ginecologie  ”Cuza Vodă” din Iași

spot_img

Dr. Caroline Clarinval, șeful Biroului Organizației Mondiale a Sănătății  în România,  a   vizitat joi, 18 ianuarie, Spitalul Clinic de Obstetrică și Ginecologie ”Cuza Vodă” din Iași, însoțită de  Dr. Silvia Gatscher – Managerul Operațiunilor de Sănătate și Dl. Andrei Dorobanțu- consilier juridic.

Delegația OMS a fost  primită de către managerul spitalului, Ec. Robert Dancă și directorul medical, Prof. Dr. Bogdan Doroftei, care le-au prezentat oaspeților cele mai importante secții ale unității sanitare –  Secția  de Neonatologie , una dintre cele mai mari secții de profil din țară și Secția  de Anestezie și Terapie Intensivă.  

În cadrul discuțiilor care au avut loc cu ocazia acestei vizite, delegația  Organizației Mondiale a Sănătății  și-a  exprimat disponibilitatea și interesul pentru  colaborarea  cu Spitalul Clinic de Obstetrică și Ginecologie  ”Cuza Vodă” din Iași  pentru activități de promovare a   bunelor practici  pentru sănătatea mamei și copilului: activități regulate de screening  și prevenire, inclusiv  pentru cancerul de col uterin;  promovarea alăptării la sân ca cea mai bună sursă de hrană pentru sugar; promovarea celor mai bune practici  pentru sănătatea sexuală și reproductivă .

Am fost impresionați de conducerea și personalul spitalului dedicat și foarte motivat. Mulțumim conducerii spitalului pentru angajamentul de a îmbunătăți  rezultatele în sănătatea mamei și copilului”, a declarat  Dr. Caroline Clarinval, Seful Biroului OMS România.

Apreciem  interesul  și implicarea Organizației Mondiale a Sănătății pentru  îmbunătățirea stării de sănătate a populației din România. Această vizită ne onorează  și suntem deschiși  la o cooperare internațională, pentru a prelua cele mai bune practici de la cei mai buni experți în domeniu. Avem    în spital specialiști  și   dotări de ultimă generație pentru a fructifica   la maximum această colaborare. Avem nevoie de acțiuni care să contribuie   la  îmbunătițărea sănătății  mamei și copilului.”, a declarat Ec. Robert Dancă , managerul Spitalului Clinic de Obstetrică și Ginecologie ”Cuza Vodă”din Iași.    

Spitalul Clinic de Obstetrică și Ginecologie  ”Cuza Vodă” din Iași   deservește  toată regiunea Moldovei și tratează  majoritatea cazurilor complexe și dificile din specialitatea obstetrică – ginecologie.  Anual,  spitalul tratează  peste 15.000 de pacienți. În fiecare an,  în maternitatea spitalului sunt aduși pe lume aproximativ 6.500 de nou născuți.

D.Constantin