7 C
București
luni, 29 noiembrie 2021 - 7:09
No menu items!

Șeful Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului a fost demis

spot_img

Premierul interimar Florin Cîțu l-a demis pe președintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului, Claudiu Daniel Dolot, care fusese numit în fruntea ANPC în luna februarie. ANPC se remarcase în ultimele săptămâni printr-o serie de acțiuni și amenzi aplicate unor mari retaileri.

Decizia a fost publicată în Monitorul Oficial, președintele ANPC Claudiu Daniel Dolot fiind eliberat din funcție începând cu data de 18 noiembrie.

Înainte de a fi numit în fruntea ANPC, Claudiu Dolot avea experiență în domeniul bancar și fusese numit în funcție tot de premierul Florin Cîțu.

Claudiu Dolot este înlocuit temporar în funcția de la ANPC de Mihai Culeafa, vicepreședinte al instituției.

Dolot a reacționat, joi seară, la vestea demiterii sale postând un mesaj pe Facebook.

“Astăzi, am aflat că mandatul meu de președinte al ANPC s-a încheiat. Problemele sunt mereu după ușa biroului, iar oamenii de astăzi și de mâine trebuie să înțeleagă că din birou nu se observă lucrurile foarte clar, ci de pe teren, acolo unde trebuie să se alinieze normalității și cerințelor oamenilor.

Pe timpul mandatului am desfășurat un adevărat maraton al campaniilor de informare, educare și prevenție, dar și foarte multe controale, pentru a ne asigura că drepturile consumatorilor sunt respectate.

Funcțiile sunt trecătoare, dar cel mai important este ceea ce lași în urmă.

Sunt convins că doar munca și faptele te recomandă, iar smerenia este o valoare pe care tot mai mulți ar trebui să o aibă”, a scris Claudiu Dolot.

ANPC a depistat numeroase nereguli 

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului, condusă de Claudiu Dolot, se remarcase, în ultimele săptămâni, printr-o serie de acțiuni și amenzi aplicate unor mari retaileri, mai ales de Black Friday, când Protecția Consumatorului a amendat zeci de firme, după ce în prealabil a înființat „Comandamentul Special Black Friday”.

                                                                                                                    Adina Silav