22 C
București
duminică, 14 august 2022 - 15:05
No menu items!

Șeful ASF chemat în Parlament în cazul creșterii tarifelor RCA. O eventuală cerere de demitere, discutată după audiere

spot_img

Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe, a anunţat luni, după şedinţa conducerii PNL, că formaţiunea cere audierea în Parlament a şefului ASF, Nicu Marcu, în cazul creșterii preţului poliţelor RCA, care afectează atât cetăţenii care au astfel de poliţe, cât şi transportatorii.

„Trebuie să ne asigură că nu este vorba de o lipsă de acţiune, ca în cazul crizei din energie şi trebuie dă ne asigurăm că ASF studiază şi vine cu propuneri concrete, cu privire la stabilizarea preţului la poliţele asigurărilor din România. Afectaţi sunt beneficiari poliţelor şi transportatorii”, a spus Ionuţ Stroe, după şedinţa PNL. El a arătat că problema creșterii preţurilor poliţelor RCA ar putea fi generată şi de falimentul unei companii. 

Despre o solicitare de demitere a şefului ASF, care s-ar fi discutat în şedinţa conducerii PNL, Ionuţ Stroe a precizat că se pot trage concluzii şi se pot lua decizii după ce vor fi audieri în Parlament. Purtătorul de cuvânt al PNL a explicat că Legislativul este cel care exercită controlul asupra ASF. „Nu putem, deocamdată, să ieşim cu astfel de solicitări (privind demisii – n.r.)”, a mai spus Stroe. El a precizat că ASF trebuia să fie destul de vigilent pentru a nu se ajunge la această situaţie. 

Stroe a mai arătat că la nivelul Executivului există un studiu privind crearea unei companii de stat pentru asigurări.

„Nu pot să vă dau eu termene, cu siguranţă cei de la Guvern sunt în măsură să avanseze termene pentru crearea unei asemenea companii, pe lângă CEC. Cu siguranţă, când vor termina evaluarea sau modul în care proiectează ei înfiinţarea acestei companii, ei vă vor da detalii, nu noi”, a mai spus Ionuţ Stroe, precizând că nu doar Guvernul trebuie să vină cu soluţii ci şi ASF. 

O cerere de demitere a președintelui ASF a fost făcută, în ședința PNL de luni, de vicepreședintele formațiunii Rareș Bogdan, după ce Adrian Cozma, și el vicepreședinte al formațiunii, a propus audierea în Parlament a lui Nicu Marcu. „Ar trebui audiat șeful ASF din cauza probremelor cu asigurarea”, a spus Cozma. 

„Să lăsăm audierile, suntem la guvernare, hai să luăm decizii în privința asigurărilor, PSD face ce vrea, Budăi face ce vrea, pare că pierdem teren, PSD se așează pe guvernare, toti miniștrii nostri sunt sub asediu, pare că suntem o anexă”, a venit replica lui Rareș Bogdan. 

Raluca Danviewscnt