5.7 C
București
marți, 5 martie 2024 - 5:13
No menu items!

Șefii din ANAF și Vamă, schimbați din funcție de ministrul Finanțelor. Care sunt propunerile pentru aceste funcții

spot_img

Ministrul Finanţelor Publice, Marcel Boloş, a anunţat că va face propuneri pentru schimbarea unor persoane din funcţii de conducere din cadrul ANAF şi Autorităţii Vamale Române. ”Nu există ANAF şi Autoritatea Vamală cu conducere lipsită de performanţă”, a declarat, joi, ministrul Boloș.

Ministrul Marcel Boloș susține că șefii de la ANAF și Vamă nu au performat.

”Urmează, am spus că după Bobotează, aceste propuneri de schimbare a conducerii ANAF şi Autorităţii Vamale vor pleca în zilele următoare, ca să fie propuse aceste schimbări şi, sigur, decizia este la domnul prim-ministru. Nu există ANAF şi Autoritatea Vamală cu conducere lipsită de performanţă. Sunt cele mai importante instituţii ale statului român, depinde de încasările lor”, a declarat, miercuri seară, la Digi 24, ministrul Finanţelor. 

Boloş a explicat că vrea menţinerea în funcţie a preşedintelui ANAF, Mioara Cîrciumaru, despre care a spus că este ”o doamnă extrem de muncitoare, extrem de onestă, profesionistă”, precizând că va propune schimbarea din funcţie a tuturor vicepreşedinţilor ANAF.

Iar la Vamă, vor fi ”schimbări care sper să aducă profesionalism”, a mai spus ministrul.

Conform profit.ro, cei doi noi vicepreşedinţi ANAF vor fi Ionescu Gabriela Florentina şi Drăghici Alexandru, ambii funcţionari cu carieră îndelungată în administraţia fiscală. 

M. Nedelcu