2.8 C
București
sâmbătă, 3 decembrie 2022 - 7:52
No menu items!

Șefi din Poliție, suspecți în dosarul crimelor de la Onești (Antena 3)

spot_img

Șefi din Poliție sunt urmăriți penal pentru dubla crimă comisă de Gheorghe Moroșan în apartamentul pe care l-a deținut o vreme în Onești, după șase ore în care poliția a stat în fața blocului. Dezvăluirea a fost făcută, miercuri, de jurnalista Carmina Pricopie, la Antena 3. 

Potrivit Carminei Pricopie, patru șefi de poliție sunt urmăriți penal în acest moment de către procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bacău. Acestora le-a fost adusă la cunoștință calitatea de suspect pe care o au în acest dosar.

Gheorghe Moroșan a fost trimis în judecată, însă aspectele care vizau modul în care poliția a intervenit la acea vreme sunt cercetate acum.

Acuzația care li se aduce celor patru este de abuz în serviciu pentru că, spun procurorii, „nu și-au îndeplinit ori și-au îndeplinit în mod defectuos obligațiile profesionale de desfășurare a activităților de negociere și de asigurare a intervenției pentru eliberarea victimelor luate ostatice de către Gheorghe Moroșan și desfășurarea activităților de imobilizare sau neutralizare a lui, pasivitate care a avut drept consecință privarea de libertate a celor două victime pe o perioadă de aproximativ șase ore precum și uciderea acestora de către agresorul înarmat”.

Pe 1 martie anul acesta, Gheorghe Moroșan a sechestrat doi muncitori tineri şi i-a torturat. Una dintre victime a fost transportată la Spitalul Municipal Oneşti, unde a decedat la scurt timp, iar a doua a fost supusă manevrelor de resuscitare la faţa locului, însă fără rezultat, fiind declarat decesul.

Raluca Dan