19.5 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024 - 4:59
No menu items!

Șefi de Poliţie, nepregătiți în domeniile pe care le coordonează. Europol: “Nu se caută specialiști, ci doritori care se pot perfecționa pe viitor”

spot_img

Unii dintre șefii din Poliție nu sunt specialiști în domeniile pe care le coordonează, nu știu să facă stagii de pregătire și nu înțeleg scopul și rolul pregătirii profesionale, atrag atenția reprezentanţii Sindicatului Europol.

Sindicaliștii din Poliție susțin că totul pornește strâmb încă de la momentul alegerii „șefului”, pentru că pregătirea profesională, în orice domeniu, fie că este vorba de despre tactică polițienescă, autoapărare, tragere sau conducere autovehicule de serviciu, trebuie realizată exclusiv de specialiști.

„Cel mai evident exemplu este în cazul serviciului/biroului de conducere autovehicule cu regim prioritar. Aici, s-au făcut propuneri de persoane care să ocupe astfel de poziții care în afară de faptul că dețin PC sau că lucrează la rutieră, nu au nicio pregătire de specialitate în conducerea defensivă. Vedem că în draftul de fișa postului de mai sus, șefii au lăsat condiții/cerințe cât mai generice, tocmai pentru a-și putea aduce oamenii „favoriți” lor. Mai mult, se impune să deții doar categoria B pentru a fi instructor, asta în condițiile în care tu trebuie să pregătești și polițiști care conduc motociclete, autocare, autoutilitare etc.”, arată sindicaliștii de la Europol.

Sindicaliștii subliniază faptul că potrivit fișei postului, în Poliție nu se caută specialiști ci „doritori” care se pot perfecționa pe viitor.

„Asta pentru că în fișa postului ca și condiție, este prevăzut că cel care ocupă funcția de specialitate, trebuie să dețină/SĂ OBȚINĂ (într-un termen nedeterminat) atestat, diplomă sau alte înscrisuri prin care să-și dovedească competențele”, precizează Europol.

                                                                                                                    Adina Silav