16.4 C
București
duminică, 28 mai 2023 - 6:37
No menu items!

Șefa Institutului de Medicină Legală Iași, sub control judiciar pentru corupție în legătură cu achizițiile din pandemie

spot_img

Medicul ieşean Diana Iliescu Bulgaru, directorul Institutului de Medicină Legală (IML) din Iaşi, a fost pus sub acuzare de Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), scrie Adevărul. Faptele au legătură cu contractele de achiziție din timpul pandemiei. Diana Bulgaru este și promotoarea unei noi legislații a medicinei legale, care stabilește mandate pe viață pentru șefi.

 
Diana Bulgaru este inculpată pentru luare de mită şi trafic de influenţă, potrivit unor informaţii oficiale furnizate de DNA, la cererea Adevărul. Directorul IML a fost plasat sub control judiciar de procurori şi a formulat o plângere împotriva măsurii preventive.
 
Joi, 1 octombrie, Tribunalul Iaşi va judeca și contestația șefei IML Iași împotriva controlului judiciar. Potrivit unor surse, acuzaţiile ar fi referitoare la achiziţii publice de materiale sanitare, efectuate în perioada pandemiei. Într-un răspuns oficial, DNA invocă faptul că oferirea unor date din această investigaţie ar periclita cursul anchetei.
 
„Pe rolul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul teritorial Iaşi se află în lucru o cauză penală în care procurorii anticorupţie au dispus, faţă de persoana la care faceţi referire, punerea în mişcare a acţiunii penale pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită şi trafic de influenţă. În acest moment, alte informaţii referitoare la stadiul anchetei, nu pot fi puse la dispoziţie în conformitate cu prevederile art. 12, alin. 1, lit. e, din Legea 544/2001”, a precizat DNA, care a refuzat să dezvăluie în ce a constau presupusele fapte de corupţie comise de Bulgaru.
 
În acelaşi dosar a fost pusă sub acuzare şi o altă angajată de la IML, Lucia Manolache, plasată și ea, sub control judiciar.
 
Știrea integrală aici.