8.4 C
București
joi, 28 octombrie 2021 - 1:25

Șefa echipei de control la DNA, cercetată de colegii de la Inspecția Judiciară

spot_img

Inspecţia Judiciară (IJ) s-a autosesizat și face verificări în legătură cu o eventuală abatere disciplinară în cazul procurorului inspector Elena Rădescu – cea care a coordonat controlul la DNA. Asta, după ce Rădescu a declarat, miercuri, la Antena 3, că a fost nevoită să se deplaseze cu maşina de serviciu a şefei DNA, pentru că la Inspecţie nu exista niciun autovehicul disponibil, deoarece „erau la coafor”.

Surse din cadrul IJ citate de Mediafax au precizat că, în realitate, incidentul semnalat de Elena Rădescu nu a existat, pentru că ea nu a cerut instituţiei o maşină cu care să se deplaseze.

Elena Rădescu a declarat că nu a putut folosi maşinile instituţiei în care lucra pentru pentru că „erau la coafor”.

„La ora 15.00, pentru că acesta a fost singurul control care s-a efectuat într-un termen foarte scurt de la data dispunerii. Adică, s-a dispus controlul pe 3 şi pe 17 trebuia să înceapă. De obicei, pentru asemenea controale se acordă un termen de cel puţin o lună de zile. Aici s-au acordat două săptămâni. Când s-a emis ordinul am anunţat că trebuie să comunicăm ordinul cu obiectivele de control, pentru că nu aveau timpul material să pregătească documentele. Şi atunci, la ora aceea, 14.00, 15.00, nu mai era nicio maşină de la Inspecţie. Am sunat: <<Doamnă, s-a emis ordinul>>. Şi atunci, dumneaei a spus: <<Vă trimit o maşină să aduceţi ordinul, să văd şi eu ce pregătesc. >>(…) Nu am avut nicio maşină, că maşinile noastre mergeau la coafor şi nu mai ştiu unde”, a spus inspectoarea, la Antena 3.

Inspectoarea Elena Rădescu a condus echipa de control care a verificat managementul DNA. În urma acestei verificări a izbucnit un scandal care este departe de a se fi terminat.

Elena Rădescu a fost acuzată, cu două zile în urmă, la CSM, atât de colege ale sale, cât și de conducerea IJ, că a adus grave prejudicii Inspecției și că a încalcat cadrul legal și regulamentele instituției, în timpul controlului de fond făcut la DNA.

R.D.