15.9 C
București
luni, 27 septembrie 2021 - 3:24

Șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, întâlnire bizară cu ministrul de externe francez, la Ambasada Franței

spot_img

Șefa Direcției Naționale Anticorupție (DNA), Laura Codruța Kovesi, s-a întâlnit, miercuri seara, în sediul Ambasadei Franței la București, cu ministrul francez de externe, Jean-Yves le Drian. Deși întâlnirea era anunțată, printr-un comunicat de presă, publicat pe site-ul Ministerului de Externe francez, Kovesi a intrat în ambasadă pe ușa din dos, în timp ce intrarea oficială era folosită de oficialii români care au participat la recepția organizată în onoarea înaltului oficial francez. 

Care a fost miza întâlnirii și ce au discutat cei doi a rămas un mister.

În timp ce Ambasada Franței a refuzat să facă vreun comentariu pe marginea acesteia, surse citate de jurnaliștii de la Lumea Justiției au precizat că ministrul francez i-a mărturisit, joi, premierului Viorica Dăncilă că a avut o întâlnire cu șefa DNA. Nicio informație oficială legată de discuțiile dintre Kovesi și ministrul de externe francez nu a fost făcută publică.

Mai mult, pe pagina de Facebook a Ambasadei Franţei în România apar fotografii de la întâlnirile dintre ministrul de externe al Franţei, Jean-Yves le Drian şi preşedintele Klaus Iohannis, premierul Viorica Dăncilă şi ministrul afacerilor externe, Teodor Meleşcanu.

Lipsesc totuşi imagini de la discuţia dintre oficialul francez şi Laura Codruţa Kovesi.

Fostul ambasador al Franței, Francois Saint-Paul, a decorat-o pe Kovesi pe 7 iunie 2016, cu însemnele de cavaler al Ordiniului Legiunii de Onoare. La acea dată, diplomatul i-a apreciat șefei DNA doar calitățile de baschetbalistă: “Tanara sportiva talentata, ati fost selectionata in echipa nationala de junioare de baschet feminin a Romaniei, cu care ati castigat titlul de vicecampioana europeana in 1989. Aceasta perioada sportiva intensa nu v-a deturnat de la studiile dumneavoastra. (…) Aveati 33 de ani cand presedintele Romaniei, Traian Basescu, v-a numit, in 2006, Procuror General. (…) Anul 2006, care preceda aderarii efective a tarii dumneavoastra la Uniunea Europeana, reprezinta debutul unei extraordinare provocari! De fapt, ati fost prima femeie care a ocupat postul de procuror general al Romaniei si, totodata, cea mai tanara”.

R.D.