10.1 C
București
vineri, 3 decembrie 2021 - 12:12
No menu items!

Șefa DNA Alba, care a clasat dosarul afacerilor lui Dan Barna, își cere pensionarea, după ce cauza a fost redeschisă de șeful DNA

spot_img

Șefa DNA Alba Iulia, Danusia Boicean, își cere pensionarea din magistratură. Este cea care a clasat, în urmă cu șase luni, dosarul privind afacerile lui Dan Barna, redeschis, la sfârșitul lunii trecute, de șeful DNA, Călin Nistor.

Secția pentru procurori a CSM dezbate, joi, cererea de pensionare din funcția de procuror, formulată de șefa DNA Alba Iulia, Danusia Boicean. Danusia Boicean este cea care, în 18 martie, clasa dosarul privind afacerile lui Dan Barna, deshis în urma denunțului depus de Zsolt Ozsvath. 

Dosarul a fost redeschis de șeful DNA, Călin Nistor, care l-a trimis pe denunțător, parte vătămată în proiectele lui Barna, înapoi la DNA Alba, care a confirmat de două ori clasarea în mod succesiv în dosarul în care chiar procurorii de acolo susțineau că sunt probe, motiv pentru care inițial au extins urmărirea penală.

Controversata Danusia Boicean este nepoata lui Ilie Narița, de la PCA Alba, colega lui Kovesi la DIICOT Sibiu, adusă de aceasta în DNA, a scris jurnalista Sorina Matei pe contul său de Facebook.

Andrei Tudor