20.1 C
București
vineri, 17 septembrie 2021 - 3:24

Șefa Direcției de Avizare din ministerul Justiției, pusă de Stelian Ion, a fost schimbată din funcție

spot_img

Șefa Direcţiei de avizare a actelor normative din ministerul Justiției, Raluca Spoeală, a plecat din instituție în această dimineață, la cererea ministrului interimar Lucian Bode.

Decizia directoarei are legătură cu faptul că MJ nu a avizat proiectul Anghel Saligny, iar Lucian Bode a anunțat că avizul va fi dat azi, pentru ședința de guvern din această după-amiază.

În locul Ralucăi Spoeală a fost numit Cătălin Oţel, pe care Stelian Ion îl schimbase de la conducerea Direcţiei de avizare la începutul lunii aprilie, când a numit-o pe Spoeală. 

Un document guvernamental oficial consultat de G4Media.ro arată că Ministerul Justiției a primit abia joi, 2 septembrie, adică la o zi după ce premierul Cîțu l-a remaniat pe ministrul Stelian Ion, proiectul în original de ordonanță de urgență pentru lansarea programului național de investiții ”Anghel Saligny”. Documentul contrazice astfel versiunea lansată de premierul Florin Cîțu, care l-a acuzat pe Stelian Ion că nu ar fi vrut să avizeze proiectul de OUG. Stelian Ion a declarat în repetate rânduri că Ministerul Justiției nu putea da un aviz de legalitate pentru că nu avea documentul original. Cu toate acestea, Cîțu a semnat pe 1 septembrie cererea de revocare a lui Stelian Ion din funcția de ministru al Justiției.

Guvernul a precizat însă că pe 2 septembrie a ajuns la MJ a doua oară originalul proiectului, prima dată fiind transmis, așa cum a anunțat Florin Cîțu, pe data de 25 august.

E. Stan