15.4 C
București
miercuri, 4 octombrie 2023 - 2:09
No menu items!

Șef într-o instituție care combate violența domestică, arestat după ce și-a înjughiat soția care obținuse ordin de restricție

spot_img

Fostul şef al Poliţiei Locale, Paul Ladislau Kover, a fost arestat, marți, pentru 30 de zile, la solicitarea procurorilor de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor. De la spital, unde se afla pentru a-i fi tratate rănile pe care și le-a autoprovocat, polițistul local a fost dus direct în arest. El și-a atacat, luni, fosta soție, cu un cuțit, în ciuda faptului că femeia obținuse în instanță un ordin de restricție. Victima se afla încă în pericol, internată la terapie intensivă.

Un comunicat al Parchetului Tribunalului Bihor precizează că „inculpatul, în vârstă de 45 de ani, şi-a înjunghiat soţia de 46 de ani, de care era separat, „pe fondul unei stări conflictuale vechi”. Astfel, i-a provocat „leziuni (traumatism toraco-abdominal prin înjunghiere; hemopneumotorace drept; pneumotorace stâng; emfizem subcutanat latero-toracic drept; hemopneumoperitoneu), care necesită 35-40 zile de îngrijiri medicale şi care a pus în primejdie viaţa victimei”.

Jurnaliștii de la BIHOREANUL scriu că atacul a avut loc în faţa complexului rezidențial în care soția sa locuia, imediat după ce femeia a coborât din mașină. ”El a înjunghiat-o, iar apoi s-a înjunghiat şi pe sine şi a fugit, fiind găsit câteva ore mai târziu, ascuns într-un bloc în construcţie din zonă”, scrie presa locală.

Imaginile surprinse de camerele de supraveghere, intrate în posesia BIHOREANULUI, arată cum mai mulţi martori oculari, inclusiv un taximetrist, s-au ferit să intervină în sprijinul femeii aflate în pericol de moarte.

Poliția locală din Oradea este implicată într-un proiect local de protecție a victimelor violenței domestice, alături de poliția municipală și serviciile sociale.

„Astfel, pentru a pune la adăpost victima şi a îndepărta din familie persoana agresivă, s-a constituit o echipă mobilă, la nivelul municipiului Oradea, formată din 5 angajaţi ai Direcţiei de Asistenţă Socială Oradea, un coordonator al echipei, angajat al DAS Oradea şi un reprezentant al Poliţiei Locale Oradea” – se arată într-o comunicare publică despre protocolul de intervenție interdisciplinară la caz. 

Sursa foto: EBihoreanul