14.9 C
București
duminică, 24 octombrie 2021 - 2:06

Sediul PSD Timiș, atacat cu sticle incendiare, după decizia CCR

spot_img

Sediul PSD din Timișoara a fost atacat cu cocktailuri Molotov, în semn de protest față de decizia Curții Constituționale.

Decizia Curții Constituționale provoacă primele incidente violente. În această dimineață, trei sticle incendiare au fost lăsate în fața sediului PSD Timiș. Ele au fost observate de un cetățean, care a sunat la Poliție, scrie tion.ro.

„Eu am trecut inițial pe pistă la ora 9:15 și fitilul de la una din sticlele de pe pistă ardea. Nu știu ce este în interiorul sticlelor și nici nu am pus mâna pe ele. Peste drum, chiar în fața sediului PSD se vede cum 3 sticle au explodat. Am anunțat Poliția Locală la ora 10, iar doamna de la telefon s-a supărat pe mine că nu știam adresa sediului PSD – de notat că nici dânsa nu știa. Mi-a spus că va trimite Retimul, iar când a văzut că sunt surprins de ceea ce a zis a mai spus că «desigur, înainte va trimite un echipaj». Cert este că la ora 11 nu fusese nimeni pe acolo”, a spus cetățeanul care a descoperit sticlele.

Reprezentanții PSD Timiș au sesizat Poliția, iar un echipaj a fost trimis la fața locului și va investiga acest caz. În zonă există camere de filmat, polițiștii urmând să obțină imaginile pentru a identifica autorul sau autorii.

Decizia Curții Constituționale a scos în stradă cetățeni din câteva orașe ale țării.

În luna februarie a acestui an, și sediul PSD Cluj a fost vandalizat, persoane necunoscute dând foc unor ziare și aruncând o sticlă incendiară pe pereți, după ce ministrul justiției, Tudorel Toader, a prezentat raportul privind managementul dezastruos al șefei DNA, Laura Codruța Kovesi pe care l-a înaintat președintelui Klaus Iohannis cu propunerea de revocare a acesteia. Nici la această oră, atacatorii din Cluj nu au fost identificați de autorități.

Olimpia Diaconiuc