vineri, 26 februarie 2021 - 20:33

Sediul din Madrid al grupului media Prisa, evacuat după primirea unui colet suspect

Anunțul a fost făcut de purtătorul de cuvânt al grupului media, la doar câteva ore de la atacul armat de la sediul revistei “Charlie Hebdo”, din centrul Parisului, în care 12 oameni au fost omorâți

el_paisSediul din Madrid al grupului media Prisa, din care face parte și ziarul “El Pais”, a fost evacuat miercuri după primirea unui colet suspect. Anunțul a fost făcut de purtătorul de cuvânt al grupului, citat de Reuters.

La sediul grupului Prisa unde a fost primit coletul suspect își desfășoară activitatea și redacțiile unor ziare precum “Cinco Días” și “El País”, informează pe pagina online publicația spaniolă “El Economista”. Sediul a fost evacuat în jurul orei locale 14:45, din cauza unui “colet suspect”. Un bărbat a lăsat în dimineața zilei de miercuri un pachet care s-a dovedit a fi suspect după ce a fost scanat, iar Poliția analizează în acest moment coletul, mai scrie “El Economista”.

Chiar angajații unora dintre publicațiile care își au sediul în clădirea Prisa – de la “El País”, “Cinco Días” sau “Huffington Post” – au scris pe rețelele de socializare că au fost nevoiți să iasă din clădire din cauza unui “pachet ciudat”. Și angajații cotidianului sportiv “As” au fost evacuați.

Incidentul de la Prisa se produce la câteva ore după atentatul care a avut loc la sediul din Paris al săptămânalului francez de satiră “Charlie Hebdo”, soldat cu cel puțin 12 morți.