-0.1 C
București
sâmbătă, 29 ianuarie 2022 - 4:01
No menu items!

Ședință de urgență la Ministerul Sănătății, după explozia cazurilor de COVID-19

spot_img

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, i-a convocat, marţi, pe reprezentanţii direcţiilor de sănătate publică şi pe cei ai spitalelor pentru pregătirea măsurilor pentru valul 5 al pandemiei COVID-19.

“Este o întâlnire cu direcţiile de sănătate publică şi cu managerii unităţilor sanitare pentru pregătirea valului 5. Sunt videoconferinţe, se organizează periodic. Întâlnirile cu direcţiile de sănătate publică sunt aproape zilnice. Acum au fost convocaţi şi managerii unităţilor sanitare în vederea pregătirii valului 5 al al pandemiei COVID-19. Sunt două întâlniri, una de la ora 12.00 şi cealaltă la ora 15.00”, au declarat surse din minister pentru Agerpres.

Numărul cazurilor de infectări s-a dublat. Grupul de Comunicare Strategică a anunțat că în ultimele 24 de ore s-au înregistrat aproape 4.000 de cazuri noi de COVID-19 şi au fost raportate 52 de decese.

Ministrul Sănătății a declarat, luni, că se aşteaptă ca în valul 5 să fie un număr dublu de cazuri, față de valul 4.

“În valul 4 am avut circa 400.000 de îmbolnăviri confirmate, prin diagnostic. Câte îmbolnăviri vom avea în valul 5 rămâne de văzut – noi estimăm probabil o dublare a numărului de cazuri în acest val”, a afirmat Rafila la Antena 3.

                                                                                                                    Adina Silav