Ședință de Guvern pentru OUG de modificare a legilor justiției

Următoarea şedinţă săptămânală de Guvern va avea loc luni dimineaţă, la Palatul Victoria, au declarat surse guvernamentale pentru Agerpres.

Decizia privind organizarea şedinţei de Guvern luni a fost luată întrucât premierul Viorica Dăncilă are programate săptămâna viitoare o serie de vizite externe.

Ministrul de externe, Teodor Meleșcanu, a anunțat, cu puțin timp în urmă, că luni ar putea fi emisă OUG pe Legile Justiției, pentru că Viorica Dăncilă va efectua, săptămâna viitoare, o deplasare externă care va dura întreaga săptămână. „Da, confirm. Va fi de o săptămână, este o deplasare în Turcia care va fi în ziua de luni, marți și miercuri vor fi Dubai și Abu Dhabi în Emiratele Arabe Unite, după care se va merge în Kuweit”, a spus ministrul de Externe.

Întrebat dacă va avea loc o ședință de Guvern luni dimineață, înainte de plecarea premierului, acesta a răspuns afirmativ. „Da, era programată o ședință de Guvern de la ora 9”, a spus Meleșcanu. El a precizat că ședința a fost programată pentru adoptarea unei ordonanțe de urgență pe legile justiției. „În principiu este anunțată această dată, urmează să fie confirmată”, a adăugat ministrul.

Valeriu Motoc

NICIUN COMENTARIU