12.4 C
București
marți, 26 octombrie 2021 - 16:02

UPDATE. Ședință “de foc” la PNL. Încep decapitările. Cine sunt liderii cu cele mai slabe rezultate (surse)

spot_img
  • UPDATE

După ce Nicolae Robu şi-a anunţat retragerea din funcţia de preşedinte al PNL Timiş, şi deputatul Lucian Heiuş a demisionat miercuri din funcţia de preşedinte al PNL Hunedoara.

La Consiliul Judeţean Hunedoara, PSD a obţinut 43,8% din voturi, urmat de Alianţa PNL-UDMR-PNTCD cu 18,69% şi de Pro România 9,13%.

Conducerea organizaţiei judeţene PNL Hunedoara ar putea fi preluată de primarul municipiului Deva, Florin Oancea, care a obţinut duminică al doilea mandat.

Comitetul Politic Naţional al PNL se reuneşte miercuri dimineaţă pentru a analiza rezultatul alegerilor locale de duminică. Surse politice citate de Adevărul, premierul Ludovic Orban va cere sancţionarea liderilor de filiale care au obţinut un scor de sub 20%. PNL a obţinut 34% la nivel naţional.

Cele mai slabe rezultate înregistrate de PNL au fost în judeţele: Satu Mare (lider: Adrian Albu), Olt (lider: Ion Moisescu), Hunedoara (lider: Lucian Heiuş), Buzău (lider: Cristinel Romanescu) şi Tulcea (lider: llie Ştefan). Plus Bucureşti. ”Să vedem dacă o va sancţiona şi pe Violeta Alexandru, care a scos doar 19% în Capitală, în condiţiile în care PSD a luat 32% şi USR PLUS 26%”, susţin sursele citate. Violeta Alexandru, ministrul Muncii şi liderul PNL Bucureşti, este unul dintre oamenii de încredere ai premierului Orban, mai scrie Adevărul.

Votul politic plasează în fruntea clasamentului organizaţiilor PNL Bihor, filială condusă de Ilie Bolojan, cel care a lăsat Primăria Oradea pentru şefia CJ Bihor. 56,86% dintre bihorenii care au mers la vot au pus ştampila pe PNL.

A doua organizaţie liberală ca forţă politică a fost cea din Alba, aceasta reuşind să obţină 51%.

Pe locul al treilea se clasează, surprinzător, organizaţia Giurgiu, cu 50%, de care s-a ocupat personal unul dintre liderii echipei de campanie PNL, Dan Motreanu. Performantă a fost şi filiala PNL din Arad, reuşind un 48%, în timp ce pe locul V se află filiala Cluj, cu 46,5%.