12.4 C
București
miercuri, 20 octombrie 2021 - 22:00

Ședință de criză în PSD. Viorica Dăncilă a convocat Comitetul Executiv Național

spot_img

Ședință crucială în PSD după refuzul categoric al președntelui Klaus Iohannis să îi numească interimari pe miniștri propuși de Viorica Dăncilă pe locurile rămase vacante după plecarea ALDE de la guvernare. 

Președintele PSD, Viorica Dăncilă a convocat cel mai important for de decizie al partidului dintre congrese – Comitetul Executiv Național (CExN). Acesta va avea loc luni,  9 septembrie la ora 18.00 la sediul central al partidului din Bulevardul Kiseleff, scrie pe surse.ro

O mențiune importantă este aceea că la ședință ar urma să participe doar titularii, semn că se vor lua decizii cruciale.

În acest moment PSD se află într-o situație dificilă. Nu mai deține majoritatea parlamentară și teoretic și practic este vulnerabil la orice mișcare în Parlament. Jocul acum e unul foarte interesant – pe de o parte premierul evită să se ducă în Parlament pentru un vot pentru o nouă structură guvernamentală, iar Opoziția care ar putea depune, susține și vota cu succes o moțiune de cenzură evită să o facă de teama unor trădări care ar întări guvernul, analizează pe surse.ro. 

Atât Puterea cât și Opoziția evită să facă primul pas ca urmare, Guvernul rămâne în blocaj prin refuzul de numire de către președintele Iohannis a interimarilor. 

Va trebui luată o decizie, iar singurele soluții viabile vor fi și atunci ca și acum doar demisia premierului care va antrena căderea întregului cabinet sau o moțiune de cenzură care ar permite instalarea unui guvern interimar.

Pe de altă parte, este posibil ca a în ședința de luni a CEx premierul să ceară un vot pentru a se merge cu orice risc la un vot în Parlament pentru restructurarea Guvernului.