23.2 C
București
vineri, 17 septembrie 2021 - 14:06

Ședința de coaliție cerută de USR PLUS, anulată

spot_img

Criza politică declanșată ieri continuă. Ședința coaliției de guvernare, care ar fi trebuit să aibă loc joi, s-a anulat din cauza tensiunilor politice.

Conform informațiilor de ultimă oră, premierul Florin Cîțu și liderii UDMR nu vor participa la această ședință a coaliției cerută USR-PLUS, la Parlament.

Cu o oră înainte de ședința de Guvern de ieri, de la ora 19.00, copreședinții USR PLUS, Dan Barna și Dacian Cioloș, au anunțat că niciun ministru USR PLUS nu va participa, ei urmând să convoace pentru joi dimineață ședința coaliției.

Premierul Florin Cîțu, PNL și UDMR nu au confirmat participarea, dar nici nu au infirmat.

Președintele PNL Ludovic Orban susține că nu e convocat deocamdată niciun BPN, iar premierul Cîțu a transmis doar un mesaj pe Facebook joi dimineață: „Succes, România! Astăzi câștigăm big time!”.

Însă, fiecare formațiune ar avea de fapt azi propria ședință, pentru a decinde ce face mai departe.

Anularea rând de rând a ședințelor coalției vine în urma scandalului declanșat de adoptarea programul de finanțare locală, Anghel Saligny.

Criza politică a fost acutizată miercuri seară, când Florin Cîţu l-a demis pe ministrul Justiţiei, Stelian Ion.

Imediat după anunţarea deciziei, liderii USR PLUS l-au criticat dur pe Florin Cîţu şi au declarat că acesta trebuie să plece de la conducerea Guvernului.

                                                                                                                   Adina Silav