16.6 C
București
duminică, 1 octombrie 2023 - 9:19
No menu items!

Ședință cu scântei la PNL. Orban, comparat cu Dragnea și Ceaușescu. Replica președintelui PNL

spot_img

Secretarul general al PNL Robert Sighiartău și deputatul Florin Roman l-au criticat pe Ludovic Orban în ședința Biroului Executiv (BEX) a partidului de luni dimineață, acuzându-l că ar duce o campanie murdară împotriva lui Florin Cîțu

Deputatul Florin Roman a fost primul care l-a atacat pe Ludovic Orban și l-a acuzat că joacă murdar și că poartă o campanie dură împotriva lui Florin Cîțu.

Secretarul general al PNL, Robert Sighiartău, i-a reproșat liderului PNL că a trădat interesele partidului.

„Nu mi se pare normal să spuneți minciuni și să ne faceți trădători. Acesta este un sindrom ceaușist – cine nu e cu noi, e împotriva noastră. I-ați făcut pe toți trădători, pe cei care nu sunt cu dvs., numai Ceaușescu îi numea pe toți trădători. Prietenii dvs. duc o campanie mizerabilă împotriva noastră, am fost și amenințat telefonic, voi depune plângere penală. Domnule Orban, înțeleg că va lasă nervii prin filiale, ați coborât atacul mult prea jos. Ați ajuns să mă amenințati cu plângeri penale pentru că respect statutul.

Domnule Orban, mai rămâne să amenințati că veți cădea propriul Guvern, precum Dragnea, sau să faceți ce a făcut Tăriceanu. Cei doi au ieșit din viața publică rușinos. L-ați abandonat pe acel Ludovic Orban care a câștigat Congresul din 2017 și în care am crezut, alături de care am fost. Semănați tot mai mult cu Liviu Dragnea ca manieră de a conduce un partid. Sper că nu veți ajunge ca Dragnea să vă sacrificați propriul Guvern”, a spus Robert Sighiartău.

În replică, Ludovic Orban a precizat că va stabili cu Florin Cîțu termenii campaniei electorale interne. ”Colegii dvs, prietenii dvs. duc o campanie mizerabilă împotriva celor care susțin alt candidat, eu nu sunt de acord cu atacuri murdare”, a afirmat Orban.

La finalul ședinței BEX, Ludovic Orban a spus, referitor la discuțiile interne, că „unii încearcă să deformeze realitatea”.

„Din punctul meu de vedere, eu îmi respect angajamentul de a face o campanie pozitivă, despre programele, proiectele și leadershipul pe care îl voi asigura în următorii ani. Vă rog să nu citați ceea ce primiți pe surse din BEX, eu nu comentez. Acei oameni, pe care nu vreau să-i calific, sunt oameni care doresc să deformeze realitatea din interiorul unei ședințe PNL. În ceea ce mă privește, eu respect fiecare membru al PNL. La baza fiecărei decizii pe care am luat-o în ultimii 4 ani am avut consultări, sondaje, cercetări”, a declarat Ludovic Orban.

Tensiunile au loc în plină competiție pentru șefia PNL.