10.8 C
București
sâmbătă, 16 octombrie 2021 - 19:03

Sectorul construcțiilor noi scade, dar reparațiile capitale la lucrările vechi cresc cu peste 50%

spot_img

Sectorul construcțiilor noi scade, dar reparațiile capitale la lucrările vechi cresc cu peste 50%

În primul trimestru al acestui an, volumul lucrărilor de construcții a scăzut cu peste 5% față de aceeași perioadă a anului trecut, arată datele Institutului Național de Statistică (INS). Asta mai ales din cauza scăderii lucrărilor de construcții noi, cu 13,5%. La lucrările de reparații capitale și la lucrările de întreținere și reparații curente s-au înregistrat creșteri cu 50,4%, respectiv 7,3%.

”Pe obiecte de construcţii s-au înregistrat creşteri la clădirile rezidenţiale şi la clădirile nerezidenţiale, cu 21%, respectiv cu 5%. Construcţiile inginereşti au scăzut cu 12%”, arată INS.

Pe de altă parte, în luna martie a acestui an față de luna februarie, volumul lucrărilor de construcții a crescut cu 2,7%. Pe elemente de structură, s-au înregistrat scăderi astfel: la lucrările de reparaţii capitale şi la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente cu 4%, respectiv cu 3%. Lucrările de construcţii noi au crescut cu 5,8%.

Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor a crescut la cele inginereşti şi la clădirile nerezidenţiale cu 8,6%, respectiv cu 3,7%. La clădirile rezidenţiale s-a înregistrat o scădere cu 17,9%.

Față de luna martie a anului trecut, volumul lucrărilor de construcții a crescut cu 0,5%. Pe elemente de structură, la lucrările de reparaţii capitale şi la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente s-au înregistrat creşteri cu 27,8%, respectiv cu 7%. La lucrările de construcţii noi a avut loc o scădere cu 3%.

Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor a crescut la clădirile nerezidenţiale cu 7,0%. La construcţiile inginereşti s-a înregistrat o scădere cu 0,1%.

Cosmina Croitoru