11.2 C
București
marți, 13 aprilie 2021 - 1:28

Sectorul 6, invadat de gunoaie, deși Primăria dă 10 milioane de euro pentru curățenie. GALERIE FOTO

Sectorul 6 al Capitalei, păstorit de primarul Rareș Mănescu, devine un mare focar de infecție

Primaria_Sector 6

Chiar dacă parcurile, spațiile verzi, trotuarele, și străzile sectorului 6 sunt invadate de gunoaie, în prima jumătate a acestui an, primarul Rareș Mănescu a plătit deja o factură de peste 7 milioane de euro pentru serviciul de salubrizare. Reporterii Sursa Zilei au reușit să surprindă, de-a lungul unei săptămâni, doar câteva zone din sectorul 6 în care gunoaiele zac în neștire.

Potrivit contului de execuție al bugetului local al sectorului 6, la data de 30 iunie 2014, cheltuielile totale pentru salubrizare în sectorul 6, administrat de Rareș Mănescu, se ridică la aproximativ 42,5 milioane de lei. Din cei 42,5 milioane de lei pentru curățenia Sectorului 6, „aghiotanții” edilului au efectuat plăți în valoare de aproximativ 31 milioane de lei, firmele de salubrizare urmând să încaseze încă aproximativ 11,5 milioane de lei.

Primăria are grijă și de Poliția Locală

Polițiști locali au la dispoziție aproximativ 11,8 milioane de lei pentru că se plimbă prin parcuri și se ocupă de ridicarea mașinilor, în condițiile în care Administrația Domeniului Public şi Dezvoltării Urbane nu amenajează locuri de parcare. În primele șase luni, polițiștii locali din sectorul 6 au cheltuit circa 8,8 milioane lei. Din suma totală de 11,8 milioane de lei, polițiștii au la dispoziție 500.000 de lei pentru cheltuieli de dezvoltare, mașini sau eventuale angajări.

Parc administrat de ADPDU, transformat în dormitor de două luni, fără ca polițiștii locali să ia vreo măsură
Parc administrat de ADPDU, transformat în dormitor de două luni, fără ca polițiștii locali să ia vreo măsură

În timp ce polițiștii și firmele de salubritate cheltuiesc peste 13 milioane de euro, Rareș Mănescu a alocat pentru creșe doar 11,5 milioane de lei, din care s-au consumat 5,15 milioane de lei.

Mai mult, Primăria Sectorului 6 a avut grijă să nu cheltuiască subvenția pentru reabilitarea termică a clădirilor de locuit. În contul de execuție al bugetului local, la 30 iunie 2014, se preciza că cele 5 milioane de lei subvenție pentru reabilitarea blocurilor nu au fost alocate pentru derularea proiectelor de anvelopare a blocurilor.

Sofia Marinescu