3.7 C
București
luni, 6 decembrie 2021 - 22:10
No menu items!

Sector 1: Peste 200 de blocuri vor fi reabilitate termic în 2013, gratuit

spot_img

Sector 1: Peste 200 de blocuri vor fi reabilitate termic în 2013, gratuit
foto: kissfm.ro

Administraţia locală din sectorul 1 va reabilita termic în acest an peste 200 de blocuri, în aceleaşi condiţii ca şi până în prezent, gratuit pentru cetăţeni.

“Estimăm că la sfârşitul anului 2014 va fi finalizat programul de reabilitare termică a blocurilor din această zonă administrativă. Reabilitarea termică a blocurilor continuă să fie şi în acest an principala măsură anticriză a Primăriei Sectorului 1. Anveloparea blocurilor reduce semnificativ factura la întreţinere, aducând importante economii la bugetul familiilor şi contribuie la dinamizarea economiei locale prin crearea de noi locuri de muncă. În plus, reabilitarea termică schimbă radical aspectul clădirilor din Sectorul 1, conferindu-le acestora un aspect urbanistic plăcut”, a declarat primarul sectorului 1, Andrei Chiliman.

Pentru a accelera programul de reabilitare termică, Primăria Sectorului 1 a semnat în cursul anului 2011 un contract de împrumut cu Banca Europeană de Investiţii (BEI), în valoare de 125 de milioane de Euro, rambursabili în 20 de ani, cu o perioadă de graţie de 4 ani.

La aceste fonduri se adaugă importante resurse financiare alocate de la bugetul local.

A.V.