16.1 C
București
luni, 27 mai 2024 - 1:10
No menu items!

SIIJ cere redeschiderea unui dosar al judecătorul Bogdan Mateescu, membru CSM. Ce spune judecătorul UPDATE

spot_img

Secția pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție (SIIJ) cere judecătorilor Înaltei Curți de Casație și Justiție să confirme ordonanța prin care procurorii SIIJ au redeschis un dosar penal din 2017 care îi vizează, printre alții, pe judecătorul Bogdan Mateescu – membru al Consiliului Superior al Magistraturii și pe tatăl acestuia.

UPDATE

Înalta Curte de Casație și Justiție a fixat termen pentru soluționarea confirmării redeschiderii cerută de SIIJ pe 6 iunie. Printre intimați vizați în dosar, potrivit datelor de pe site-ul instanței, se regăsește și Marin Adrănel Cotescu. Acesta a fost ales senator PNL de Rm. Vâlcea în 2012 când PNL a candidat alături de PSD în alianța USL. Tot din Râmnicu Vâlcea este și judecătorul Mateescu, el fiind fost președinte al Judecătoriei Râmnicu Vâlcea iar tatăl judecătorului, Mihai Mateescu este primar al localității Băile Govora din același județ.

UPDATE  REACȚIA JUDECĂTORULUI MATEESCU

La solicitarea redacției Sursa Zilei, judecătorul Bogdan Mateescu susține că rămâne adeptul desființării SIIJ.

”Azi am aflat și eu, nu comentez nimic deocamdată. DNA a dispus o clasare întemeiată pe art 16 lit a din Cpp- fapta nu există. În condițiile în care am o conștiință curată și nu am încălcat legea în viața mea, cererea SIIJ mi se pare suprinzătoare și îngrijorătoare. Nu știu dacă SIIJ a mai formulat astfel de cereri până acum. Rămân adeptul desființării SIIJ, nu interferez în niciun mod cu parcursul procesului, aștept hotărârea ICCJ pe care o voi respecta în orice condiții”, ne-a declarat judecătorul Bogdan Mateescu.

Cristi Ciupercă