6.1 C
București
luni, 25 octombrie 2021 - 7:19

Secretul longevității unei femei născute cu trei luni înaintea Marii Uniri

spot_img

O femeie de 100 de ani din Târgu-Jiu și-a dezvăluit secretul longevității sale, cu ocazia sărbătoririi centenarului său, în anul celebrării Marii Uniri, fiind născută cu trei luni înainte de 1 decembrie.

Elena Ciocăzanu, născută în 1918, a fost sărbătorită, joi, în cadrul proiectului „O viaţă cât un Centenar”. Femeia de 100 de ani le-a dezvăluit reprezentanţilor MAI secretul longevităţii sale.

Bătrâna a spus că a mâncat întotdeauna sănătos, iar munca a ajutat-o să fie în formă şi la 100 de ani. „Am dus şi greu, şi mult, şi puţin, dar am trăit bine. Am şi copiii care m-au ajutat şi le mulţumesc, să le dea Dumnezeu şi lor sănătate. Am ajuns la 100 de ani pentru că am mâncat varză neprăjită, fasole fără să pun ulei în ea. Nu am avut mamă, nu am avut tată, nu am avut pe nimeni şi am trăit aşa, cu ce am putut. La spital nu am fost, m-a iertat Dumnezeu, copiii mei, când am fost bolnavă, au venit cu pastila”, a povestit Elena Ciocăzanu.

Femeia locuieşte în cartierul Ursaţi din municipiul Târgu-Jiu, iar în luna septembrie împlineşte un secol de viaţă. Femeia a povestit că a ajuns la această vârstă, în condiţiile în care nu a avut o viaţă uşoară şi a crescut fără părinţi.

Bătrâna locuieşte cu nepoţii şi strănepoţii. În casă, centenara este cea care face curăţenie.

„Copiii mei pleacă la serviciu, fata cea mică la şcoală, dar eu dau cu mătura prin toate camerele, aştept copiii şi eu îmi termin toate ce le fac pe acasă. Nu stau, că nu pot să stau. Fac curăţenie prin toate camerele, în fiecare zi. Mie îmi place de ţara noastră. Îmi place că toată lumea are grijă şi Dumnezeu ne dă la fiecare aşa cum gândim. Mă uit la televizor, dar nu la politică”, a relatat femeia.

O.D.