11 C
București
luni, 8 martie 2021 - 17:57

Secretarul unei şcoli, cercetat pentru delapidare după ce a pierdut salariile profesorilor la jocurile de noroc

Bistriţa: Secretarul unei şcoli, cercetat pentru delapidare după ce a pierdut salariile profesorilor la jocurile de noroc
foto: monitorulvn.ro

Şcolii Gimnaziale nr. 1 din comuna Ilva Mică, județul Bistrița-Năsăud, este cercetat penal pentru delapidare, fiind acuzat că ar fi pierdut salariile unor profesori la jocurile de noroc.

Dănuţ Iurişniţi, în vârstă de 63 de ani, a ridicat, înainte de Paşte, salariile a 12 profesori, care nu deţin carduri bancare, de la Trezoria Năsăud şi apoi a pierdut banii, în total 11.000 de lei, la jocuri de noroc, a declarat marți primarul comunei Ilva Mică, Aurel Horea.

“Cei care au carduri, peste 30 de angajaţi, au primit banii. Pentru cei care îi primesc pe state de plată s-a dus secretarul şcolii la Trezoreria Năsăud să îi ridice. Din câte am aflat, nu a mai ajuns cu banii la şcoală. I-a jucat la jocuri de noroc şi i-a pierdut. M-au sunat oamenii să se plângă, dar eu nu am ce face“, a spus Aurel Horea.

Profesorii care au rămas fără bani au depus plângeri la Poliţia Ilva Mică.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Bistriţa-Năsăud, Antonela Pop, a declarat că ancheta este în desfăşurare și a mai precizat că “secretarul şcolii este cercetat penal pentru delapidare”.

Până în prezent, cele 12 cadre didactice nu şi-au primit salariile pe luna aprilie.

A.V.