38.8 C
București
joi, 18 iulie 2024 - 17:34
No menu items!

Secretarul de stat pentru revoluţionari, Sorin Meşter, va fi schimbat din funcţie. Vezi cine îl va înlocui

spot_img

Premierul Victor Ponta îl va shcimba din funcţie, în perioada următoare,  pe actualul secretar de stat care se ocupă de problemele revoluţionarilor, Sorin Vintilă Meşter, cunoscut în branşă ca fiind un apropiat al lui Ion Iliescu.

Surse social-democrate au declarat pentru Sursa Zilei că mai-marii PSD, în frunte cu liderul Victor Ponta şi secretarul Consiliului Naţional al partidului, Codrin Ştefănescu, au stat la sfat de taină zilele trecute stabilind printre altele înlocuirea lui Sorin Meşter cu  Constantin Gadina, preşedinte al Asociaţiei Jilava 89 răniţi şi reţinuţi şi vicepreşedinte al Blocului Naţional al Revoluţionarilor – organizaţie care a încheiat un protocol cu USL.

Activitatea sctualului secretar de stat a fost contestată în ultimele săptămâni în mod public de grupuri de revolţionari care au protestat de mai multe ori la poarta PSD. Pe 8 octombrie, preşedintele de onoare al partidului, Ion Iliescu, s-a deplasat în mijlocul revoluţionarilor nervoşi care protestau faţă de lipsa unor beneficii pe care le aveau înainte şi faţă de activitatea secretarului de stat de resort, Sorin Mester. „E o porcărie ce faceţi voi. Nu mai vorbiţi prostii, vorbiţi aiurea. Sunteţi dezorientaţi. (…) Sunteţi obraznici. Din partea voastră este lipsă de respect. Dacă nici eu nu v-am luat apărarea…”, le-a spus Ion Iliescu. „Emil Cutean a fost un om corect. El (Sorin Meşter – n.red.) i-a cerut lui Cutean să vină să descifreze nişte lucruri”, le-a spus Iliescu protestatarilor. Emilian Cutean, fost preşedinte al comisiei parlamentare pentru revoluţionari se află în prezent în închisoare. (C.C.)