10.9 C
București
luni, 25 octombrie 2021 - 18:04

Secretarul de stat la Transporturi, Dragoș Titea, audiat de procurori

spot_img

Secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Dragoș Titea, a fost audiat într-un dosar penal instrumentat de procurorii Parchetului Sectorului 1, alături de Direcția Poliției Transporturi.

Procurorii au făcut percheziții, luni seară, la sediul Romatsa și au ridicat mai multe documente, într-un dosar ce vizează posibile nereguli referitoare la anumite contracte de consultanță încheiate cu niște firme.

Conform Direcției de Poliție Transporturi a Inspectoratului General al Poliției Române, 6 persoane au fost duse la audier. Se pare că procurorii au cerut documente referitare la contractele de consultanță juridică încheiate de Romatsa în perioada 2013-2017. Ar fi vorba despre un contract din 2017 pentru asistență juridică într-un proces cu ANAF.

Între cele șase persoane audiate se află secretar de stat din Ministerul Transporturilor, Dragoș Titea, și fostul director general al ROMATSA, Valentin Cimpuieru.

„Astăzi, polițiști din cadrul Direcției de Poliție Transporturi a Inspectoratului General al Poliției Române, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, au efectuat o percheziție la sediul unei regii autonome, din municipiul București.

Activitatea s-a desfășurat în cadrul unui dosar penal, întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunii de abuz în serviciu, faptă prevăzută și pedepsită de articolul 297 din Codul Penal, cu încălcarea O.G. nr. 26/ 2012, privind unele măsuri de reducere a cheltuielilor publice și întărirea disciplinei financiare și de modificare și completare a unor acte normative.

În urma acestei activități, s-au ridicat înscrisuri, privind externalizarea serviciilor de asistență juridică”, precizează Direcția de Poliție Transporturi a Inspectoratului General al Poliției Române.

Dragoș Titea a scris pe contul său de Facebook că a fost „invitat de către organele de specialitate ale statului, care au desfășurat o activitate specifică la sediul Romatsa, să merg (în cursul zilei de azi sau mâine) să dau o declarație în respectiva speță”. „În perioada la care fac referire organele de anchetă, aveam raporturile de muncă suspendate cu Romatsa. Întăresc ideea că voi colabora cu anchetatorii ori de câte ori voi fi solicitat și voi da curs oricărei invitații pe care o voi primi de la aceștia”, a precizat Titea.

Andrei Tudor