17.2 C
București
vineri, 22 octombrie 2021 - 13:27

Secretarul de stat de la Educație care a intrat în concediu pentru campania electorală a pierdut alegerile

spot_img

Secretarul de stat Luminița Barcari, care a intrat în concediu de odihnă cu o săptămână înainte de a începe școala, la începutul lunii septembrie, a pierdut cursa electorală pentru șefia Consiliului Județean Ialomița.

La debutul anului școlar, ministrul Educației, Monica Anisie a fost întrebată de jurnaliștii prezenția la conferința de presă privind scenariile după care vor fi organizate cursurile, despre secretarii de sat care trebuiau să se ocupe de probleme școlilor.

„Secretarul de stat pentru învățământ preuniversitar este în concediu în acest moment (…). concediu de odihnă. Atât eu, cât și toți colegii din Ministerul Educației am făcut toate eforturile pentru ca anul școlar să înceapă în cele mai bune condiții. Aș cum probabil știți, secretarul de stat pentru învățământul preuniversitar, dar și un alt secretar de stat din cadrul Ministerului Educației și-au luat concediu de odihnă pentru a putea desfășuara alte activități, având în vedere faptul că suntem în campanie electorală”, a decrata, pe 13 spetembrie, Monica Anisie.

Conform rezultatelor de până la această oră de la BEC, pentru președinția Consiliului Județean Ialomița, s-au obținut următoarele procente:

Președinte de CJ: Marian Pavel – PSD – 34% 

Alți candidați:
Luminița Rodica Bărcari – PNL – 30% 
Victor Moraru – Pro România – 17%.