24.2 C
București
duminică, 24 septembrie 2023 - 23:37
No menu items!

Secretarul american al Apărării, după vizita la Kiev: Ucraina va câștiga războiul

spot_img

Lloyd Austin, secretarul Apărării din SUA, a declarat, luni, după vizita la Kiev, că Ucraina „poate câștiga războiul împotriva Rusiei dacă are echipamentul și sprijinul potrivit”. Austin s-a aflat, duminică, în vizită în Ucraina, alături de șeful Pentagonului, Antony Blinken.

Cei doi oficiali americani, aflați pentru prima dată în vizită în Ucraina, de la debutul războiului, au promis că SUA vor oferi peste 300 de milioane de dolari în finanţare militară externă şi au aprobat o vânzare de muniţie în valoare de 165 de milioane de dolari, potrivit CNN.

Blinken a mai spus că Rusia „eșuează în Ucraina” și că „Ucraina învinge” .

Rusia a încercat să distrugă suveranitatea și independența Ucrainei. A eșuat. A încercat să demonstreze puterea armatei sale, a economiei sale. Desigur, vedem exact contrariul. Nu știm cum va continua război, dar știm că o Ucraină suverană și independentă va exista mult mai mult timp decât va rămâne Vladimir Putin la conducere,” a mai declarat șeful Pentagonului.

Oficialul american a adăugat că întâlnirea cu Zelenski a durat trei ore.

Secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, a spus, la rândul său, că invazia armatei rusești s-a mutat spre estul țării.

„Au nevoie de arme cu rază lungă de acțiune. I-ați auzit spunând că au nevoie de tancuri. Și facem tot ce putem pentru a le oferi sprijinul care să fie eficient în această etapă a luptei”, i-a îndemnat, Austin, și pe liderii celorlalte țări aliate să se alăture furnizării de armament.

M. Nedelcu