22.8 C
București
vineri, 22 septembrie 2023 - 11:09
No menu items!

Secretar de stat din Ministerul Tineretului și Sportului, prins băut la volan. Csongor Oltean și-a dat imediat demisia

spot_img

Csongor Oltean, secretar de stat în Ministerul Tineretului și Sporturilor și-a dat demisia, vineri dimineață, după ce a fost prins băut la volan.

„Azi dimineață am fost oprit de poliție, fiind sub influența alcoolului. Nu am nicio scuză, îmi asum răspunderea pentru fapta mea. Comportamentul iresponsabil este incompatibil cu funcția publică și nu doresc să transmit un mesaj greșit tinerilor. Drept urmare, primul lucru azi dimineață a fost să-mi depun demisia din funcția de secretar de stat din cadrul Ministerului Tineretului și Sportului”, a anunțat Csongor Oltean.

Csongor Oltean este și preşedintele Conferinței Tineretului Maghiar din România și vicepreședinte executiv al UDMR.

”În urma acestui incident el și-a depus demisia, pe care am acceptat-o, și i-am transmis-o premierului”, a precizat și liderului UDMR Kelemen Hunor.

Potrivit Poliției, Csongor Oltean a fost oprit, în jurul orei 4.15, de lucratorii Biroului Rutier al Poliției Municipiului Sf Gheorghe, la intersectia str. Kosuth Lajos/Varadi Joszef. El era la volanul unui autoturism proprietatea UDMR.

Conducatorul auto a fost testat cu aparatul etilotest marca Drager, iar rezultatul a fost de 0,43mg/l.

După testarea alcoolscopică, acesta și-a declinat calitatea de secretar de stat in Ministerul Tineretului si Sporturilor.

“Se recoltează două probe de sânge și se întocmește dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului”, anunță polițiștii.