24.2 C
București
vineri, 12 august 2022 - 0:09
No menu items!

Secretar al Primăriei Timișoara, în conflict de interese de natură penală

spot_img

ioan cojocari

Ioan Cojocari, secretar al Primăriei Timișoara se află în conflict de interese de natură penală, a constatat Agenția Națională de Integritate (ANI).

Potrivit unui comunicat al ANI, în perioada 2007 – 2011, primăria Timişoara, prin Serviciul Juridic – serviciu subordonat direct secretarului Ioan Cojocari -, a încheiat 36 acte notariale cu Biroul Notarilor Publici „Cojocari Paula & Tomus Aurelia” – cabinet notarial în cadrul căruia fiica acestuia este notar.

Pentru legalizarea actelor notariale, primăria a plătit suma de 274,029.7 lei, reprezentând plăţile onorariilor şi taxelor notariale.

Ioan Cojocari a încălcat prevederile art. 2531 din Codul Penal al României, potrivit cărora „Fapta funcţionarului public care, în exerciţiul atribuţiilor de serviciu, îndeplineşte un act ori participă la luarea unei decizii prin care s-a realizat, direct sau indirect, un folos material […] pentru o altă persoană cu care s-a aflat în raporturi comerciale ori de muncă în ultimii 5 ani […]”.

Totodată, din ancheta ANI au rezultat indicii privind posibila săvârşire a infracţiunii de folosire, în orice mod, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii.

Lucian Mera