14.9 C
București
duminică, 24 octombrie 2021 - 1:13

Sechestru pe averea lui Victor Ponta

spot_img

Premierul a devenit din suspect inculpat

Ponta DNA

Procurorii DNA aupus sechestru asigurător pe bunurilor premierului Victor Ponta, în dosarul în care acesta este urmărit penal pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală în formă continuată și spălare de bani.

Victor Ponta a s-a prezentat, luni, la DNA, unde a fost anunțat că în dosar s-a dispus efectuarea unei expertize financiar-contabile. Totodată, DNA i-a schimbat calitatea în acest dosar din suspect în inculpat, iar prim-ministrul s-a prevalat de dreptul la tăcere, astfel că nu a dat o declarație în fața procurorului. „În cauză, procurorii au instituit măsura asigurătorie a sechestrului asupra bunurilor mobile și imobile ce aparțin inculpatului Ponta Victor-Viorel. Inculpatului Ponta Victor-Viorel i s-a adus la cunoștință calitatea procesuală în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală”, se arată într-un comunicat al DNA.

Potrivit sursei citate, procurorii DNA au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de Victor Ponta, la data faptelor avocat, reprezentant legal al Cabinetului Individual de Avocat “Ponta Victor-Viorel”, în prezent prim-ministru, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de fals în înscrisuri sub semnătură privată (17 infracțiuni), complicitate la evaziune fiscală, în formă continuată, spălarea banilor.

Andrei Tudor