2 C
București
duminică, 28 noiembrie 2021 - 5:48
No menu items!

Sechestru de peste 30 milioane de lei în cazul deputatului Nicolae Păun, cercetat de DNA

spot_img

Procurorii DNA au pus sechestru asiguratoriu de peste 30 de milioane de lei pe bunurile deputatului Nicolae Păun şi de peste 400 de mii de lei pe cele ale parlamentarului Mădălin Voicu.

Conform comunicatului Direcţiei Naţionale Anticorupţie, între bunurile sechestrate intră şi bunurile mobile şi imobile aflate în proprietatea societăţii Niky Scorpion Alcom S.R.L., firma lui Nicolae Păun. De asemenea, a fost pus  sechestru în valoare de zeci de milioane de lei şi pe bunurile celorlalte persoane cercetate în dosar.

Mădălin Voicu a venit, luni dimineaţa, la sediul DNA, pentru a lua la cunoştinţă măsurile dispuse în acest dosar, în care deputatul este cercetat în libertate pentru trafic de influenţă şi spălare de bani. În cazul lui Mădălin Voicu, procurorii au dispus, săptămâna trecută, control judiciar pe o cauţiune în valoare de 500.000 de lei pentru deputat, însă instanţa supremă a dispus revocarea acestei măsuri. Şi parlamentarii au respins cererile DNA de reţinere şi arestare în cazul lui Voicu, dar le-au votat pe cele cerute în cazul lui Nicolae Păun.

Ancheta DNA arată că Nicolae Păun, “în calitate de preşedinte al Asociaţiei Partida Romilor Pro Europa, a plătit, lunar, sume de bani fixe în cuantum total de 217.300 lei, deputatului Mădălin Voicu şi a asigurat un salariu unei persoane din familia acestuia acestuia (fără nicio contraprestaţie), în cadrul unuia din proiectele derulate de Asociaţia Partida Romilor”. Parlamentarul este acuzat şi de evaziune fiscală după ce, prin intermediul firmei SC Niky Scorpion Alcom SRL, ar fi cumpărat terenuri la preţ supraevaluat, pentru ca astfel să fie majorate cheltuielile societăţii şi diminuat impozitul datorat statului.

DNA susţine că “aceste foloase au fost oferite pentru ca deputatul Mădălin Voicu să intervină la funcţionari şi demnitari, intervenţii concretizate în contextul validării proiectelor cu finanţare europeană, în contextul promovării unui proiect de lege privind amnistia contribuţiei de asigurări de sănătate pentru anumite categorii de persoane fizice şi în legătură cu neîncasarea, de către ANAF, a sumelor aferente deciziilor de impunere emise către persoanele angajate, în mod fictiv, în cadrul Partidei Romilor Pro Europa”.

M. N.