4.6 C
București
marți, 7 decembrie 2021 - 18:01
No menu items!

Secțiile de votare din Spania s-au deschis

spot_img

Secțiile de votare din Spania s-au deschis

Secţiile de votare din Spania organizate pentru alegerile parlamentare s-au deschis duminică la ora locală 07,00 (08.00 ora României), iar primii români și-au exprimat deja votul. Singura secţie de vot care nu s-a deschis încă este cea din Las Palmas de Gran Canaria, din cauza diferenţei de fus orar, cu o oră în urmă faţă de cea peninsulară.

Românii cu drept de vot şi care au reşedinţa în Spania îşi vor putea alege pentru noua legislatură reprezentanţii în Parlamentul României (alături de toţi ceilalţi concetăţeni stabiliţi în statele reprezentate în colegiul uninominal 1 din cadrul circumscripţiei electorale 43), în 41 de secţii de vot, organizate pe tot cuprinsul Spaniei, în 39 de oraşe spaniole – în Madrid şi Coslada, fiind organizate câte două secţii de vot.

În colegiul uninominal 1 pentru Senat candidează Cristian David (USL), Riceard Viorel Badea (ARD), Mihaela Mihai Neagu (PRM), Nagy Zoltan Levente (UDMR), Hantz Peter Bela (PPMT), Ion Săvoiu (PER) şi Eugen Costinel Mihalache (PP-DD). Pentru Camera Deputaţilor, în colegiul uninominal 1 din străinătate vor intra în cursa electorală Victor Socaciu (USL), William Gabriel Brînză (ARD), Graban Zsolt Attila (UDMR), Aurelian Mihai (PP-DD), şi Silviu Ştefan Molnar (PRM).  C.I.