2.9 C
București
marți, 30 noiembrie 2021 - 12:25
No menu items!

Secții de votare închise din cauza viscolului UPDATE

spot_img

Alegerile au început cu stângul pentru timișoreni, din cauza vremii nefavorabile și a ninsorilor abundente. 39 de secții de votare din județ și 4 din Alba nu au putut fi deschise în această dimineață la ora 7.00, conform unei informări transmise la Biroului Electoral Central de reprezentanții acestor circumscripții electorale care au spus că, din cauza viscolului, nu pot ajunge la secții.

Compania Națională de Drumuri a anuțat că pe 21 de drumuri naționale se circulă cu dificultate.

Deocamdată BEC analizează situația urmând să decidă ce se va întâmpla cu aceste secții și dacă programul de vot va fi prelungit după ora 21.00. Echipajele de dezăpezire acționează pentru deblocarea drumurilor.

UPDATE La ora 10.00, cinci secţii de votare din judeţele Dâmboviţa, Hunedoara, Mehedinţi şi Timiş erau închise din cauza ninsorii, a anunţat, purtătorul de cuvânt al Ministerului Administraţiei şi Internelor, Monica Dajboc.

Potrivit acesteia, din cele cinci secţii de votare, două sunt în judeţul Timiş şi câte una în Dâmboviţa, Hunedoara şi Mehedinţi, toate fiind în zone de munte, greu accesibile.

Monica Dajboc a mai spus că în toate cele cinci situaţii intervin efectivele MAI.

În întreaga ţară au fost mobilizaţi în jur de 3.000 de poliţişti, având acţiuni preventive de semnalizare a şoferilor asupra restricţiilor de trafic din cauza ninsorii şi viscolului, a adăugat Dajboc. De asemenea, au fost mobilizaţi 4.885 de jandarmi şi alţi 1.720 de rezervă, pentru a interveni atunci când situaţia o impune. Pe întreg parcursul zilei, efectivele MAI sunt pregătite cu măsuri preventive şi operative pentru a interveni de fiecare dată când este nevoie, a conchis Monica Dajboc.

D.M.