2.2 C
București
miercuri, 26 ianuarie 2022 - 16:18
No menu items!

Secţii de votare în Bucureşti şi Suceava pentru alegerile prezidenţiale din Ucraina, din 25 mai

spot_img

votare suspendata

Autorităţile ucrainene vor organiza secţii de votare la Ambasada Ucrainei de la Bucureşti şi la Consulatul General al Ucrainei de la Suceava pentru alegerile prezidenţiale anticipate organizate pe 25 mai, a anunţat, joi, viceconsulul Ucrainei la Suceava, Volodymyr Palesika.

Volodymyr Palesika a declarat, într-o conferinţă de presă, că 23 de candidaţi sunt înscrişi în cursa pentru alegerile prezidenţiale anticipate din Ucraina, iar cetăţenii ucraineni care locuiesc permanent sau temporar în România vor putea vota la secţiile care se vor organiza la Ambasada Ucrainei la Bucureşti şi la Consulatul General al Ucrainei la Suceava.

El a precizat că la Suceava vor putea vota cetăţenii ucraineni care locuiesc în judeţele Suceava, Bacău, Botoşani, Cluj, Covasna, Maramureş, Neamţ, Satu Mare, Sibiu, Harghita, Vaslui, Vrancea.

Viceconsulul ucrainean a menţionat că cetăţenii ucraineni care doresc să voteze la alegerile prezidenţiale din 25 mai din Ucraina vor trebui să se înregistreze până pe 12 mai în Registrul de stat al alegătorilor, arătând că până joi, în circumscripţia Suceava, sunt înscrise 123 de persoane, marea majoritate (62) din judeţul Suceava.

Palesika a adăugat că la alegerile parlamentare din anul 2012 au votat la Suceava aproximativ 40 de alegători, dar şi-a exprimat încrederea că la aceste alegeri prezidenţiale, mai ales ţinând cont de situaţia din ţară, vor veni la vot mai multe persoane, “cei cu spirit patriotic”.

Întrebat dacă există posibilitatea ca alegerile prezidenţiale să fie afectate de situaţia de criză din ţară, viceconsulul ucrainean a arătat că alegerile pot fi amânate doar în caz de război sau de situaţie de urgenţă.

La rândul său, consulul general al Ucrainei la Suceava, Vasyl Boiechko, a declarat că guvernul ucrainean va acţiona pentru ca alegerile să se desfăşoare corespunzător în toate regiunile ţării, inclusiv în est.