3.8 C
București
luni, 5 decembrie 2022 - 20:57
No menu items!

Ghiță: Poza cu Kovesi este un stop-cadru dintr-un film. Socrul fostului deputat confirmă participarea șefei DNA la petrecere

spot_img

Fostul deputat Sebastian Ghiță a declarat joi seară, într-o intervenție telefonică în emisiunea „Sinteza Zilei” de la Antena 3, că fotografia care dovedește că șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, l-a vizitat acasă, este de fapt un stop-cadru dintr-un film. Mai mult, omul de afaceri a spus că aceasta nu este singura poză și nu este singurul film pe care îl deține cu Kovesi.

Poza (cu Kovesi  n.r.) este un stop-cadru, este de fapt, un film. Și nu e singura poză, și nu e singurul filmuleț, si nu sunt singura persoana care are poze si filme – cum fac prietenii” , a spus Ghiță.

„Doamna Codruța Kovesi mințea când spunea că nu se întâlnește cu politicieni(…). Nu îmi asum niciun lucru rău de care mă acuză Kovesi. Am văzut și eu cum Portocală îi presa pe alții să falsifice dosare, dar eu mă întreb nu cumva atunci când președintele României sesizează că un înalt funcționar minte…nu cumva trebuie să o cheme și să-i spună: <<Dragă doamnă, mi-ai fost utilă, dar, daă ai fost cu Ponta și cu Ghiță în vie, dacă ai fost la Ghiță acasă, poate e momentul să-ți dai demisia. Pleacă>>. Au mai fost și alte persoane acolo la momentul la care s-a făcut poza, dar nu pariez că vor depune mărturie, pentru că sunt înalți oficiali ai statului român, inclusiv din serviciile secrete”, a mai spus Ghiță.
 
Dezvăluirile făcute de Sebastian Ghiță au fost confirmate apoi de socrul acestuia – care apare în acea fotografie (acel stop-cadru) alături de șefa DNA, în crama din locuința lui Ghiță. Într-o intervenție la Antena 3, Dumitru Cârstea a precizat: „Pot să vă spun cu toată certitudinea că eu sunt cel din fotografie, așa cum și doamna din imagine este doamna Kovesi. Am fost acolo din primul moment, a durat 5-6-7 ceasuri (petrecerea), era undeva prin 2012. A fost o petrecere de familie, între prieteni, la care a participat și dna Kovesi, contrar afirmațiilor de până acum cum că n-ar fi fost acolo. E de la sine înțeles că a venit de bună -voie și a rămas acolo toată seară. N-am fost mirat că am văzut-o acolo, pentru că ginerele meu, Sebastian, îmi spunea că se cunosc, că se văd, că sunt prieteni. Relația lor era apropiată – dna era deschisă, jovială, zâmbitoare. Am făcut un film, pentru că așa se obișnuiește pe la petreceri. Nu a venit singură. Cât privește alte amănunte ar fi nepoliticos din partea mea să spun cine, cum s-a comportat acolo”.
 
R.D.