5.5 C
București
vineri, 9 decembrie 2022 - 11:59
No menu items!

Sebastian Ghiță – episodul “Most Wanted” la Mehedinți

spot_img

Inspirați, probabil, din producțiile western de la Hollywood, polițiștii de la Postul de Poliție Isverna, din județul Mehedinți – aflat la frontiera cu Serbia – au vrut să se asigure că fugarul Sebastian Ghiță va fi cu siguranță capturat dacă va trece prin localitatea lor.

Prin urmare, o fotografie a lui Ghiță, printată pe o coală A4 de pe pagina Poliției Române – rubrica “Most Wanted” a fost lipită la loc de cinste peste afișul de campanie al Direcției Generale Anticorupție, pe panoul din fața sediului postului de poliție.

Încă neîncrezători în capabilitățile autorităților sârbe de a-l reține pe Ghiță, polițiștii din Isverna mențin și astăzi, la o săptămână de la arestarea acestuia la Belgrad, fotografia printată pe panou.

Cine a zis că Poliția Română nu-l caută pe Sebastian Ghiță și că polițiștii nu sunt prevăzători? Dacă scapă fugarul din arestul de la Belgrad și se gândește să se întoarcă în țară de capul lui, trecând prin Isverna, Mehedinți?

E bine că, cel puțin în cazul lui Ghiță, polițiștii s-au limitat la a lipi un afiș rudimentar la panoul de la post și nu au trecut la acțiune în porturi, aeroporturi și în gări, unde, în iunie 2006, îl căutau asiduu, pe fugarul Omar Hayssam în sacoșele călătorilor cu sau fără bilete la CFR.

Raluca Dan