20.3 C
București
vineri, 18 iunie 2021 - 2:51

Sebastian Ghiță, audiat prin videoconferință de Tribunalul Prahova

spot_img

Fostul deputat Sebastian Ghiță a fost audiat marți prin videoconferință, la Tribunalul Prahova în dosarul în care DNA Ploiești a cerut emiterea unui mandat de arestare preventivă pe numele acestuia, în dosarul în care este cercetat alături de Iulian Herțanu, cumnatul lui Victor Ponta.

Surse judiciare, citate de Agerpres, au declarat că Ghiță a fost prezent la audierea prin videoconferință și și-a menținut declarațiile date în cursul urmăririi penale efectuate în acest dosar.

Instanța a rămas în pronunțare asupra cererii DNA privind emiterea unui mandat de arestare preventivă pe numele omului de afaceri.

Procurorii DNA Ploiești cer arestarea lui Sebastian Ghiță în dosarul în care el este cercetat pentru sprijinirea unui grup infracțional organizat, trafic de influență, complicitate la schimbarea, fără respectarea prevederilor legale, a destinației fondurilor europene, spălare de bani, în formă continuată, evaziune fiscală, în formă continuată, coruperea alegătorilor și efectuarea de operațiuni financiare, ca acte de comerț, incompatibile cu funcția, în formă continuată.

În aceeași speță sunt inculpați, printre alții, Iulian Herțanu, fostul președinte al Consiliului Județean Prahova, Mircea Cosma, și fiul acestuia din urmă, fostul deputat PSD Vlad Cosma.

T.S.