13.1 C
București
duminică, 24 octombrie 2021 - 3:18

Se simplifică călătoria cu animale de companie

spot_img

Se simplifică călătoria cu animale de companie

Călătoria cu animale de companie în Europa va deveni mai simplă, atunci când deplasările nu au un scop comercial, conform unei decizii luate luni de către statele membre ale Uniunii Europene, informează AFP.

„Pisicile, câinii şi dihorii – animale sensibile la turbare – care îşi însoţesc proprietarul vor putea călători dacă sunt identificaţi clar şi posedă un document de identificare (‘paşaport’) care să dovedească faptul că au fost vaccinaţi împotriva rabiei”, potrivit unui comunicat al Consiliul de miniştri.

Noua legislaţie, care va intra în vigoare la 18 luni de la publicarea sa în Jurnalul Oficial al UE,  prevede reguli mai clare pentru paşapoartele animalelor de companie şi pentru vaccinarea antirabică. Animalele cu vârsta între 12 şi 16 săptămâni care au fost vaccinate, însă nu şi imunizate, vor fi autorizate să călătorească de acum înainte.

Totodată, proprietarii vor putea călători cu mai mult de cinci animale, lucru care era interzis până acum pentru a împiedica abuzurile în scopuri comerciale, de la această regulă fiind posibilă o derogare de acum înainte dacă proprietarii dovedesc participarea la o competiţie, un salon, un eveniment sportiv sau festiv.

C.I.