11.4 C
București
duminică, 24 octombrie 2021 - 23:13

Se scumpește apa plată. Prețul va crește cu 25-30%. Cauza, tot scumpirea energiei electrice

spot_img

Producătorii de apă de izvor se plâng că facturile la energia electrică sunt cu 90% mai mari față de 2020. În plus, prețul combustibililor s-a majorat cu aproximativ 20%, iar prețul ambalajelor a crescut cu aproape 50%, spun producătorii. Ca urmare, ei anunță că sunt nevoiți să majoreze prețul la apa plată îmbuteliată, iar românii o vor cumpăra la noul preț din octombrie.

Apa plată completează lungul șir al scumpirilor anunțate și în mare parte simțite pe propriul buzunar de către români, în ultima perioadă. Potrivit reprezentantului APIA, apa de izvor îmbuteliată se va scumpi, în principal, din cauza noilor prețuri la energie.

“Principalul motiv este scumpirea energiei electrice, în general producătorii sau îmbuteliatorii de apă sunt energofaci, consumă foarte multă energie și această scumpire cu 90% duce la scumpirea apei. Dar acesta e doar unul dintre motive. Apoi, materialele de ambalat au o creștere de 50%. (…) Minimum 20% va fi majorarea și poate ajuge spre 25-30%, iar în luna octombrie ar trebui să se vadă deja la raft”, a precizat, la Digi24, George Ristea, președintele APIA.

 

                                                                                          C. Dumitrescu