14.6 C
București
marți, 11 mai 2021 - 23:04

Se încing spiritele: „Ungaria practică metode naziste”

Cancelarul Austriei, Werner Faymann, a criticat dur felul în care Ungaria gestionează criza imigranţilor, afirmând că măsurile luate de Guvernul Viktor Orban seamănă cu perioada nazistă.

„Înghesuirea imigranţilor în trenuri, în speranţa că vor fi duşi în altă parte, aminteşte de perioada cea mai sumbră a continentului nostru”, a spus Werner Faymann, referindu-se la Holocaustul practicat de nazişti în al II-lea Război Mondial, într-un interviu acordat revistei Der Spiegel.

Cancelarul Austriei consideră că „premierul Viktor Orban acţionează iresponsabil catalogând aceşti refugiaţi drept imigranţi cu motivaţie economică. Orban practică o politică vizând descurajarea imigranţilor”.

De cealaltă parte, premierul Ungariei, Viktor Orban, a criticat dur comportamentul imigranţilor musulmani, avertizând că, începând din 15 septembrie, autorităţile ungare nu vor mai tolera trecerea ilegală a frontierelor. Viktor Orban, care a propus măsuri pentru protejarea prosperităţii Europei şi a „identităţii creştine”, a denunţat comportamentul imigranţilor musulmani care au ocupat Gara Centrală din Budapesta şi au blocat traficul rutier spre Austria.

Imigranţii au blocat gări, refuză amprentarea digitală, nu vor să coopereze cu autorităţile, refuză să meargă în centrele în care ar primi alimente, apă, unde ar putea dormi şi ar beneficia de servicii medicale… Practic, se revoltă împotriva ordinii legale din Ungaria. Începând din 15 septembrie, autorităţile ungare nu vor mai ierta trecerile ilegale ale frontierelor. Din 15 septembrie vor intra în vigoare legi mai dure în domeniul imigraţiei, iar persoanele care trec ilegal frontiera vor fi arestate

Viktor Orban
premierul Ungariei

Peste 170.000 de imigranţi din Orientul Mijlociu şi Africa au pătruns în Ungaria din Serbia anul acesta. Mulţi evită să fie înregistraţi în Ungaria şi încearcă să ajungă în state occidentale, în principal în Germania. Printre măsurile luate de Guvernul Ungariei se numără construirea unui gard metalic la frontiera cu Serbia, dar bariera nu pare să aibă efectul scontat.

Emanuel Stan