1.3 C
București
miercuri, 1 decembrie 2021 - 4:46
No menu items!

Se închid sucursalele Bank of Cyprus în România

spot_img

Se închid sucursalele Bank of Cyprus în România

Bank of Cyprus închide operațiunile din România timp de o săptămână, începând de la 1 aprilie, în vederea identificării unei soluții de vânzare a sucursalei de la București.

“În conformitate cu Legea 17/2013 din Republica Cipru (Legea privind rezoluţia instituţiilor de credit şi a altor instituţii), Bank of Cyprus (BoC) a fost introdusă în procedură de rezoluţie (restructurare sau reorganizare). BoC funcţionează în România prin intermediul unei sucursale şi agenţiilor acesteia. Banca Centrală a Republicii Cipru, în calitatea sa de autoritate de supraveghere şi rezoluţie, a decis suspendarea operaţiunilor din România ale BoC pentru o perioadă de o săptămână, începând de astăzi, 1 aprilie 2013, în conformitate cu Legea 17/2013 din Republica Cipru, în vederea identificării unei soluţii de vânzare a acesteia. BNR a fost notificată în acest sens”, se precizează în comunicatul Bank of Cyprus România.

Banca are un număr de 12 sucursale în România și deține 0,7% din totalul activelor la nivelul sectorului bancar românesc.

Bancomatele vor fi funcționale, iar retragerile vor fi nelimitate, potrivit lui Radu Grațian Ghețea, președintele Asociației Române a Băncilor.

C.I.