Se închid sucursalele Bank of Cyprus în România

Se închid sucursalele Bank of Cyprus în România

Se închid sucursalele Bank of Cyprus în România

Bank of Cyprus închide operațiunile din România timp de o săptămână, începând de la 1 aprilie, în vederea identificării unei soluții de vânzare a sucursalei de la București.

“În conformitate cu Legea 17/2013 din Republica Cipru (Legea privind rezoluţia instituţiilor de credit şi a altor instituţii), Bank of Cyprus (BoC) a fost introdusă în procedură de rezoluţie (restructurare sau reorganizare). BoC funcţionează în România prin intermediul unei sucursale şi agenţiilor acesteia. Banca Centrală a Republicii Cipru, în calitatea sa de autoritate de supraveghere şi rezoluţie, a decis suspendarea operaţiunilor din România ale BoC pentru o perioadă de o săptămână, începând de astăzi, 1 aprilie 2013, în conformitate cu Legea 17/2013 din Republica Cipru, în vederea identificării unei soluţii de vânzare a acesteia. BNR a fost notificată în acest sens”, se precizează în comunicatul Bank of Cyprus România.

Banca are un număr de 12 sucursale în România și deține 0,7% din totalul activelor la nivelul sectorului bancar românesc.

Bancomatele vor fi funcționale, iar retragerile vor fi nelimitate, potrivit lui Radu Grațian Ghețea, președintele Asociației Române a Băncilor.

C.I.

NICIUN COMENTARIU