3.5 C
București
luni, 6 decembrie 2021 - 23:20
No menu items!

Se cumpără tot mai mult aur. Metalul s-a ieftinit cu aproape 25% de la începutul anului

spot_img

Se cumpără tot mai mult aur. Metalul s-a ieftinit cu aproape 25% de la începutul anului

Tot mai mulți clienți ai unor bănci au început să cumpere aur în cantități mai mari, în condițiile în care prețul metalului pretios a scăzut cu 25% față de începutul acestui an. BCR, de pildă, a vândut clienților săi, până în prezent, peste 2 tone de aur.

”Media celor mai importante tranzacţii (ca volum) realizate a fost de peste 40 kg de aur / tranzacţie și au fost efectuate de divizia de Private banking. Valoarea celor 2 tone de aur se ridică la o valoare de aproximativ 300 milioane lei”, se arată într-un comunicat al BCR.

Banca oferă clienților, din 2009, posibilitatea de a trazacţiona (vânzare/cumpărare) aur financiar (99,99% puritate) sub formă de lingouri şi monede de aur pur de diverse mărimi şi gramaje.

“Aurul este un activ care poate fi inclus în portofoliul fiecărui investitor, fie ca aur de investiţii, fie pentru valoarea lui numismatică, prin achizitionarea de monezi de aur. Tranzacţionăm lingouri de diferite mărimi, inclusiv cele de 2g, iar dintre monede cea mai vândută este cea de 1/10 uncie (3,11g) şi 1 uncie (31,10g) – Filarmonica. Clienţii noştri consideră preţul actual al aurului ca find un nivel bun de cumpărare. Astfel, volumul tranzacţionat de noi în ultimele luni s-a dublat comparativ cu începutul acestui an“, a adaugat Laura Hexan, Şefa Departamentului de Produse de Trezorerie Retail din cadrul BCR.

Banca vinde aur în orice unitate, dar numai pe baza unei comenzi prealabile. BCR oferă şi serviciul de depozitare pentru aur fizic pentru cantităţi de minim 100 g. Aurul păstrat în custodie la BCR poate fi răscumpărat ulterior de către bancă, în situaţia în care clientul doreşte acest lucru.

C.C.